Prostovoljsko mesto in Eko teden

Maribor
06.06.2018

Danes, 6.6.2018, smo bili del dogajanja na Glavnem trgu v Mariboru. Tu že ves teden poteka Eko teden, ki ga pripravlja Zveza prijateljev mladine Maribor. Letošnja tema je posvečena enemu največjih okoljskih problemov sedanjega časa: premagovanju onesnaženja s plastiko. Hkrati pa je danes potekal tudi osrednji dogodek »Festivala prostovoljstva v Mariboru 2018«. Le ta pa temeljil na ideji “Prostovoljskega mesta”, v katerem je bila letos v ospredju tema povezovanje v skupnosti.

Na stojnici smo za mimoidoče in obiskovalce pripravili didaktične igre sestavljanja piramid iz ping-pong žogic in teniških žogic ter pa del našega cirkuškega programa z vrtečimi krožniki. Otroci in mladi so kljub vročini uspešno razmigovali svoje možgane ob sestavljanju piramid. Obiskovalci so bili navdušeni nad idejo, da si iz preprostih reči lahko tudi samo doma naredijo svojo igrači in miselno igro. Tisti bolj spretni pa so se preizkusili v cirkuških vrlinah. Še sreča, da so naši vrteči se krožniki plastični, saj bi v nasprotnem primeru ob koncu dneva imela kar nekaj dela s pometanjem keramike. Mnogim je z malo vaje in vztrajnosti le uspelo krožnik zavrtet in ga obdržat v ravnovesju.

z mnogo lepih vtisov je dan prehitro minil. Mi pa se že veselimo in pripravljamo na naše nadaljnje dogajanje v centru in zunaj njega.